Zwemmen

Zwemmen: wie in ons kikkerlandje heeft het niet geleerd? School- en rugslag, borst- en rugcrawl, duiken, vrijwel iedereen heeft er ooit mee kennisgemaakt.

En wat meer is: in het water kun je op een heel aparte manier ontspannen. Je wordt gedragen door de opwaartse druk van het water en beweegt op heel andere manieren dan op de vaste wal. Zwemmen is eigenlijk een beetje vliegen; je zweeft als het ware door het water. En voor wie in het natte element wat onzeker is, kunnen zwembandjes een uitkomst zijn; daarmee ga je nooit kopje onder.

Liefhebbers kunnen iedere woensdagavond van 18:30 tot 20:00 uur, onder deskundige begeleiding, een duik nemen in het (tijdelijk extra verwarmd) water van zwembad De Wetterstins, Lauermanstraat 16B in Burgum. Je kunt vrij zwemmen en therapiezwemmen. En wie het water in het gewone bad wat te fris vindt, kan terecht in het extra verwarmde bad.

Onze vrijwillige badmeesters doen er ook alles aan, om mensen met een beperking te helpen om het zwemmen, of ontspannen in het water zo goed mogelijk te laten verlopen. Hiertoe heeft VvAST een breed arsenaal aan hulpmiddelen ter beschikking.

Ook aan rolstoelers is gedacht. In het zwembad hebben we een tillift, zodat het geen probleem is om in en uit het water te komen. Ook staan er douche-rolstoelen klaar voor de zwemmers die daar behoefte aan hebben. Tevens is er een douchebrancard aanwezig.

Aangezien De Wetterstins een overdekt bad is, kunnen we er het hele jaar door terecht. En er is meer te doen dan baantjes trekken alleen. Zo is er ieder jaar een zwemvierdaagse, is er gelegenheid tot familiezwemmen en kan er zo nu en dan ook echt gedoken worden.

Voor meer info, graag contact opnemen via zwemmen@vvast.nl