Kano varen

Nergens is onze provincie mooier dan vanaf het water. Varend in een kano kom je op plekjes die niemand anders kan bereiken en zie je Friesland op heel verrassende andere manieren. Al peddelend kun je de prachtigste tochten maken en ontdek je plekjes waarvan je het bestaan nooit vermoed had.

In de maanden mei tot en met augustus trekken ervaren vrijwilligers van de Vereniging voor Aangepast Sporten Tytsjerksteradiel (VAST) er iedere dinsdagavond (bij mooi weer) op uit om samen met de leden -mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking-, kanotochten te maken. Wekelijks kiezen we een ander startpunt en een wisselende route om de mooiste hoekjes van Tytsjerksteradiel en omliggende gemeenten te verkennen. Afvaart om 7 uur ’s avonds, halverwege de tocht pauze met een kop koffie en voor het helemaal donker is trekken we de kano’s weer op het droge.

In de loop der jaren is zo een vaste en gezellige groep ontstaan, maar nieuwe leden zijn altijd van harte welkom. Iedereen die kan zwemmen en voldoende armkracht heeft om te peddelen, kan aan boord stappen. Laat deze kans niet voorbij varen maar stap bij ons in de kano!

Voor meer info graag even contact opnemen via kanogroepvast@gmail.com