Zeilen

Wat is er mooier dan in de zomer te zeilen op de Friese meren? Lekker met de wind in de zeilen in een ranke boot het water doorklieven, terwijl je ondertussen op de mooiste plekjes van Friesland komt. En of de zon nou schijnt of niet, met een zeilboot is altijd wat te beleven. Het is aan de ene kant heel ontspannend, terwijl je tegelijkertijd voortdurend met elkaar in de weer bent om de boot op koers te houden. Een uitdaging voor iedereen die het leuk vindt om samen te ontspannen en gezamenlijk bezig te zijn. ´Klaar om te wenden? Ree!´, en hup, daar gaat het schip weer verder.

De zeilboten van de Vereniging Voor Aangepast Sporten Tytsjerksteradiel liggen in het Burgumermeer. Vanaf ongeveer half maart tot eind september kiezen we onder deskundige begeleiding elke donderdag het ruime sop. De enige voorwaarde om aan boord te stappen, is dat je kunt zwemmen. Ook aan rolstoelers is gedacht. Op de haven hebben we een tillift, zodat het geen probleem is om in de boten te kunnen komen.

Naast de wekelijkse zeiltochten worden er nog tal van andere activiteiten georganiseerd, zoals nachtzeilen en zo nu en dan een zeilwedstrijd.

Meer info?  stuur een berichtje naar zeilen@vvast.nl