Boogschieten

Boogschieten is een sport die iedereen kan leren. Het gaat erom dat je met behulp van de boog de pijl in het doel schiet. Daarbij komt het vooral aan op de juiste coördinatie, concentratie en techniek; met kracht heeft het veel minder te maken, hoewel je die wel nodig hebt om de pees te kunnen spannen.

Boogschieten kun je zowel vanuit staande als zittende positie doen en is daarom geschikt voor iedereen. Bovendien is de sport het hele jaar door te beoefenen: ´s zomers lekker buiten en in de winter kunnen we indoor terecht.

De bogen die we gebruiken, zijn niet meer zoals vroeger helemaal van hout gemaakt, maar gefabriceerd uit verschillende kunststoffen als carbon, aluminium en glasfiber. Ook de pijlen worden van carbon en aluminium gemaakt. Dat maakt de pijl en de boog een stuk lichter en daardoor hanteerbaarder.

We trainen iedere maandagavond in het Sportcentrum aan de Spitting 65 in Drachten. Van 19.30 tot 20.45 uur is er plek voor beginners; de gevorderden zijn bezig van 20.15 tot 22.00 uur. Wie meer wil dan eens per week een avondje recreatief schieten, kan trainen voor wedstrijden die worden georganiseerd door de Nederlandse Handboog Bond.